Nieuws over Aixam en brommobielen in het algemeen

Brommobielcenter Brabant Aixam dealer

Kijk voor het assortiment

45km auto kopen in Eindhoven

Ziet u een brommobiel rijden in Eindhoven? Deze komt bijna altijd uit Asten.

Garage Vink Asten is al sinds 1996 dealer van brommobielen. In deze tijd heeft zij al veel expertise op gedaan met de brommobiel. Deze ervaring vertaald zich in kwalitatief onderhoud en vakkundige reparatie van schade. Wist u dat de brommobiel ook wel een 45 km auto genoemd wordt? Ook het woord mini auto of minicar wordt veel gebruikt. Misschien het nieuwe woord “tochmobiel” in plaats van brommobiel. Bent u op zoek naar een brommobiel? Garage Vink is hét brommobiel center van Brabant en Limburg! Bent u benieuwd naar het assortiment, en wilt u misschien wel een 45km auto kopen? Klik hieronder op Nieuw of Gebruikt.

<< Aixam Compact   << Aixam Coupé   << Aixam Break

 

45-km-auto-kopenklik-hier-voor-nieuw    gebruikte-brommobiel

AIXAM – Meest verkochte 45 km auto

Ook in 2017 weer de absolute topper gebleken!

En weer is AIXAM het allermeest verkochte brommobiel merk. In 2017 heeft Aixam zijn marktpositie weten te versterken. De reden dat de kopers voor AIXAM kiezen is unaniem. De kwaliteit is goed en dit is voelbaar. De range modellen is breed. En last but not least:  de focus op veiligheid is erg hoog. Dit hebben de kopers wetern te waarderen. Ook in 2018 zal AIXAM weer voor het hoogst haalbare gaan en blijven investeren om deze top positie vast te houden.

Loflied op mijn Aixam

Geschreven door Nellie Tonen-Smetsers
MIJN BROMMOBIEL IS MIJN LUST EN MIJN LEVEN!

 

M’n brommobiel is m’n lust en m’n leven.

Ik kan hem niet meer missen.

Al kreeg ik er geld bij, daarmee maak je mij niet blij.

Ik had nooit gedacht, dat ik er een zou kopen.

Laat staan ervoor zou slagen, maar ik moest die gok wagen.

 

Ik ben blij dat Marc met mij mee kan rijden, zo komen we nog ergens.

Voor hem is ‘t ook niet fijn om zo erg ziek te zijn.

Door z’n ziekte mag Marc momenteel geen auto rijden.

Vandaar m’n brommobiel, niet meer gemist kan worden.

Het maakt me niet uit, dat zo’n ritje wat langer duurt.

We rijden bijvoorbeeld naar ‘n friettent toe.

Dan hoeven we niet te lopen, en worden we niet zo moe.

 

Kortom gezegd:

M’n brommobiel kunnen wij niet missen.

Het is een uitkomst voor ons beiden.

En we gaan er als ‘t ons [...]

Aantal zitplaatsen brommobiel

Een brommobiel is gebonden aan enkele wettelijke eisen. Deze zijn onder meer dat er maximaal 2 zitplaatsen zijn.

Leeftijd

Om een brommobiel te mogen besturen moet men tenminste 16 jaar of ouder zijn en in het bezit van een AM rijbewijs. De AM rijbewijs heeft iedereen die een ook een auto rijbewijs heeft of ooit heeft gehad. Dus al is het rijbewijs verlopen dan blijft men in het bezit van het AM rijbewijs.

Wanneer mag ik in een brommobiel rijden?

Om een brommobiel te mogen besturen moet u minimaal 16 jaar oud zijn. Ook moet u een bromfietsrijbewijs hebben.

Kenteken en verzekering

Ook een brommobiel heeft een kenteken. Deze moet minimaal WA verzekerd zijn voordat deze de weg op mag gaan.

Het dragen van een gordel

Omdat een brommobiel lijkt op een kleine personenauto heeft men ook in een brommobiel de verplichting om een gordel om te doen Dit geldt voor zowel de bestuurder alsook voor de

Een nieuwe AIXAM koopt u bij hét Brommobiel Center van Brabant en Limburg. De grootste dealer in de regio. Bij GVA Garage Vink Asten zijn service en kwaliteit vanzelfsprekend. Zij zijn al vanaf 1996 dealer van AIXAM. In al deze jaren is er veel ervaring opgedaan en zijn ze gespecialiseerd in brommobielen. Het onderhouden en repareren van schade is bij hen in goede handen.
Alleen bij de erkende AIXAM-dealer komt u in aanmerking voor honderd procent service en twee jaar garantie (ongeacht het aantal gereden kilometers). Kiest u voor een gebruikte AIXAM? Ook dan weet u zeker dat u goed zit.

 

AIXAM is leverbaar met een airconditioning. Op alle modellen is een Airco als optie leverbaar, behalve op de Crossline en de E-AIXAM. De bediening gaat doormiddel van een knop op het dashboard.

De airconditioning is geïntegreerd in het bestaande ventilatiesysteem en de extra koele lucht is afkomstig van een additioneel ventilatieblok onder het dashboard. De lucht is heerlijk fris waardoor u ook op een warme zomerdag een aangenaam klimaat in uw brommobiel heeft.

De integratie van de airco in de AIXAM heeft geen gevolgen voor het interieur van AIXAM. Alle kwaliteit van comfort (o.a. elektrische ramen) en veiligheid (o.a. ABS) blijft gewaarborgd.

Klik hieronder voor alle modellen en uitvoeringen of op de gebruikte brommobielen als u op zoek bent naar een occasion.

Brommobiel met Airco 45 km auto met Airco

Dealer 45 km auto

Brommobiel Center Brabant
Dealer in Eindhoven – Waalre – Valkenswaard – Veldhoven – Venlo – Venray –  Uden – Helmond

Brommobiel Center Brabant is gevestigd in Asten, dit is gelegen tussen Helmond en Weert en sinds 1996 dealer van de 45 km auto. Het werkgebied is geconcentreerd in de regio’s rond Eindhoven, Helmond,  Venlo, Uden en Boxmeer. Als AIXAM dealer van het eerste uur is er veel knowhow aanwezig in de onderneming. Zij is onderdeel van Garage Vink en de brommobielafdeling is een volwassen tak in het bedrijf. Het zal niemand ontgaan zijn dat de 45 km auto een ware evolutie ondergaan heeft en hét alternatief voor de auto geworden is. De 45 km auto mag gezien worden! Als een verlenging of vervanging van de autonome mobiliteit die voorheen bereikt werd met een auto.

<< Aixam Compact    << Aixam Coupé    << Aixam Break    << Voorraad

 

Omdat AIXAM de meest verkochte 45 km auto is op zowel de Nederlandse als de Europese markt heeft zij dit vertaald in een innovatief [...]

Afgekeurd voor het rijbewijs?

De keuringseisen voor het rijbewijs categorie B (Auto)  zijn gebaseerd op rijden in een auto. Deze eisen zijn een stuk zwaarder dan voor het rijden in een brommobiel. Voor het behouden van het rijbewijs B wordt uitgegaan dat men in staat is om zowel in drukke steden als op autosnelwegen te rijden. Dit in tegenstelling tot een 45 km auto. Om een brommobiel te mogen rijden heeft u alleen een AM rijbewijs nodig. Dit is een categorie op het rijbewijs die iedereen die ooit een autorijbewijs heeft gehad er automatisch bijgekregen heeft. Deze behoudt u ook al bent u afgekeurd. Weet u niet zeker of u nog wel in een brommobiel mag rijden en twijfelt u? Vraag uw (huis) arts om advies. Hij kent u goed en kan samen met u beoordelen of u dit kunt. Onze ervaring is dat dit heel vaak nog mogelijk is. Graag begeleiden wij u met het rijden en het wennen aan het rijden in [...]

Rijbewijs verlopen – u kunt met het AM rijbewijs toch nog rijden in een 45 km auto

Wanneer uw autorijbewijs is verlopen dan behoudt u het het AM rijbewijs. Deze raakt u niet kwijt. U kunt een geldig AM rijbewijs aanvragen bij uw gemeente. Hiervoor neemt u een identiteitsbewijs mee (ID kaart of een paspoort) tezamen met een recente pasfoto van u. Het AM rijbewijs ligt dan binnen enkele dagen klaar om opgehaald te worden.                                                                                                                                   

Rijbewijs verlopenVoorbeeld van AM categorie

<<  Aixam Compact    << Aixam Coupé    << Aixam Break     << Voorraad Brommobielen

Afgekeurd voor het (auto) rijbewijs ?

Keuringseisen zijn gebaseerd op het rijden in een personenauto die een maximale snelheid van 130 km/h mogen rijden op een snelweg en 80 km/h op provinciale wegen. Omdat u met een brommobiel niet harder rijdt dan 45 km/h kunt u vaak nog wel rijden in een 45 km auto.

Weet [...]

APK 45 km auto

Moeten brommobielen ook APK gekeurd worden

Nee, een 45 km auto hoeft niet APK gekeurd te worden. In de Europese wetgeving is vastgelegd wanneer een voertuig wel APK gekeurd moet worden. Dit geldt dus niet voor brommobielen. Wij adviseren u echter wel om een brommobiel periodiek te laten nakijken. Als u de voorgeschreven onderhoudsbeurten laat uitvoeren weet u zeker dat u veilig kunt rijden. Voor het maken van een afspraak vult u het contactformulier in.

Back to top